PROJEKT in POSLANSTVO

Cilji in poslanstvo

Povprečen čas prihoda nujne medicinske pomoči je 10 minut.

Naš cilj je, da bi imeli vsi Slovenci dostop do defibrilatorja in njegove uporabe v manj kot 3 minutah!

Zakaj? Ker po pretečenih 4 minutah nedelovanja srca začnejo odmirati možganske celice, vsaka nadaljnja minuta pa zmanjša možnost preživetja za 10%.

Zavedati se moramo, da so ob nepravočasnem posredovanju poškodbe srčne mišice in možganov ob preživetju trajne!

Odvisno od zbranega zneska donacij na posameznem območju, podjetju, ustanovi, itd.., financiramo nakup defibrilatorjev, izobraževanje o njegovi uporabi in o preventivnih ukrepih za zmanjšanje umrljivosti in posledic srčnega infarkta. Lokacijo določimo glede na parametre, ki jih beležimo ob samem pobiranju donacij. Pri nakupu defibilatorjev smo neodvisni in jih kupujemo od ponudnikov z tehninično najbolj dovršenimi na trgu.

Društvo se zaveda tudi problematike socialno humanitarnega področja. Delo v društvu nudi mladim iz socialno šibkejših okolij in jim finančno pomaga pri zaključevanju njihovih izobraževalnih procesov.

Na povezavi zemljevid mreža AED postaj, uspešna zgodba del katere smo tudi mi!

Projekt do danes

2019:
V našem prvem letu delovanja, v letu 2019 smo pomagali postaviti 6 defibrilatorjev v skupni vrednosti vec kot 10.000€.

Podarjen defibrilator v enem izmed slovenskih podjetij.