PROJEKT in POSLANSTVO

Cilji in poslanstvo

Povprečen čas prihoda nujne medicinske pomoči je 10 minut.

Naš cilj je, da bi imeli vsi Slovenci dostop do defibrilatorja in njegove uporabe v manj kot 3 minutah!

Zakaj? Ker po pretečenih 4 minutah nedelovanja srca začnejo odmirati možganske celice, vsaka nadaljnja minuta pa zmanjša možnost preživetja za 10%.

Zavedati se moramo, da so posledice ob nepravočasnem posredovanju pri poškodbi srčne mišice in možganov ob preživetju trajne!

Odvisno od zbranega zneska donacij na posameznem območju, podjetju, ustanovi, itd.., financiramo nakup defibrilatorjev, izobraževanje o njegovi uporabi in o preventivnih ukrepih za zmanjšanje umrljivosti in posledic srčnega infarkta. Lokacijo določimo glede na parametre, ki jih beležimo ob samem pobiranju donacij. Pri nakupu defibilatorjev smo neodvisni, kupujemo jih od tehnično najbolj dovršenih ponudnikov.

Društvo se zaveda tudi problematike socialno-humanitarnega področja, zato nudi delo mladim iz socialno šibkejših okolij in jim finančno pomaga pri zaključevanju izobraževalnih procesov.

Na povezavi zemljevid mreža AED postaj je predstavljena uspešna zgodba, del katere smo tudi mi!

Projekt do danes

Podarjen defibrilator v enem izmed slovenskih podjetij.

Od ustanovitve Društva AED v letu 2018, do danes, smo skupno pomagali pri nakupu:

DEFIBRILATORJEV