1% DOHODNINE

“dobrodelnost, ki nič ne stane”

Država omogoča, da lahko državljani brezplačno namenimo 1% dohodnine v dobrodelne namene. S podpisom boste omogočili razvoj mreže defibrilatorjev po državi.

Kaj to pomeni?

  • Država bo na podlagi zbranih podpisov iz državnega proračuna namenila sredstva dobrodelni organizaciji. Če se za donacijo dohodnine državljan ne odloči, se njegova dohodnina vrne v proračun Republike Slovenije.

Kdo lahko nameni?

  • 1% lahko namenijo vsi državljani Republike Slovenije.

Dohodnino namenjate že drugam?

  • Ste vedeli, da lahko do 1% dohodnine namenite različnim organizacijam? To pomeni, če trenutno že namenjate 0,5% organizaciji “Marjetica”, lahko ostalih 0,5% namenite Društvu AED za postavitev defibrilatorjev.

Zakaj je pomembno, da po prejemu defibrilatorja še naprej namenjamo del dohodnine v razširitev mreže defibrilatorjev?

  • Defibrilator potrebujejo tudi območja z manjšo poseljenostjo in podjetja ter ustanove z manjšim številom zaposlenih. Zavedati se moramo, da smo v življenju v nenehnem tranzitu: delamo, se družimo in živimo na različnih lokacijah. Zato si želimo, da je število defibrilatorjev čim večje. Za uresničitev je potrebno tudi nekaj solidarnosti, ki pa jo zagotovo premoremo!

Kaj je ZNDD?

  • ZNDD je zahteva za namenitev dela dohodnine.
  • 1% svoje dohodnine lahko nameni vsak državljan Republike Slovenije.

Donacija je po zakonu brezplačna!

Zahvaljujemo se vsem darovalcem donacij in drugim podpornikom.

“Z vami rešujemo življenja!” 

Povezava do Zakona o zbiranju dohodnine.

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV!

Soglašam, da Društvo AED, Koroška cesta 2, 4000 Kranj obdeluje in uporablja moje osebne podatke z namenom obveščanja o dogodkih in dejavnostih ter storitvah Društva in izvajanja tržnih raziskav.

Kadarkoli imate možnost preklicati katerokoli od soglasij, danih Društvu AED. To lahko storite prek elektronskega naslova info@drustvo-aed.si. Poleg tega lahko prek navedenega informacijskega kanala zahtevate informacije o vaših podatkih, ki jih shranjuje Društvo AED oziroma popravek, izbris ali blokiranje vaših osebnih podatkov.

Hvala, ker omogočate varnejšo prihodnost sodržavljanom!

“Z vami rešujemo življenja!”